Riz Gábor

ÓzdVasvár út 63.3. választókerület
2013 Sep. 30 22:51

Otthon, édes otthon

A Ráctagi Nyárbúcsúztatóval Ózd is csatlakozott az Itthon Vagy! Magyarország Szeretlek elnevezésű országos rendezvénysorozathoz. A kertes házas lakóövezetben megtartott hangulatos eseményen

Riz Gábor országgyűlési képviselő is találkozott a helyiekkel. Köszöntőjében kiemelte: 57 esztendeje tősgyökeres ózdiként a település teljesen hozzánőtt a szívéhez. Valóban itt érzi magát otthon, a család, a barátok, az ismerősök, egyaránt a szülővárosához kötik.   Az elmúlt évtizedekben a jobb boldogulás reményében nagyon sokan elhagyták a környéket, viszont az ellenkezőjére is van példa. Olyan művészek, közéleti személyiségek tértek vissza Ózdra, akik máshol is szerencsét próbáltak, végül ismét a gyökereknél kötöttek ki. Róluk is példát lehet venni, ha a térség fejlődéséről esik szó

.

Tovább »
2013 Sep. 26 22:28

Ózdon még lényegesebb a rezsicsökkentés

Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel az ózdi Olvasó emeleti táncterme a rezsicsökkentésről szóló fórumra. Riz Gábor országgyűlési képviselő a tájékoztató elején személyes példákat hozott, hogy a saját háztartásában milyen drasztikus mértékben szaladtak el a lakásfenntartási költségek. Az Orbán-kormány ennek akar gátat vetni azzal, hogy a januári intézkedések után, néhány héten belül tovább folytatja a rezsicsökkentést. Rövidesen újabb tíz százalékkal mérséklik a közüzemi szolgáltatások díjait, ami Ózdon még hatványozottabban érinti a családok mindennapjait - tette hozzá Riz Gábor.                      

- A munkanélküliségtől sújtott városban így több pénz marad az emberek pénztárcájában, ami az életszínvonal javulásához vezethet.

Tovább »
2013 Sep. 22 14:58

Győzelem vagy vereség?

Tegnap előtt hozott egy döntést Ózd Város Önkormányzata. Visszavonta korábbi támogató határozatát a „Világsátor” néven elhíresült fejlesztési projektet illetően.
Lezárult egy időszak az ózdiak életében, amelyben keveredett indulat, ráció, csalárdság és sok minden más. Ezzel együtt színes ez a város. Egy olyan fejlesztési elképzelésre kerül pont Ózdon, amelynek hatása messzebbről gyűrűzik és messzire mutat. A társadalmi feszültség tünetegyüttese gyökereivel élünk együtt, hatását érezzük, a távlatokat pedig - nem biztos, hogy tisztán -, de látjuk. Ma a Jobbik győzelmi tort ül. Úgy vélik, hogy győztek. Önmaguk és az ózdiak is. A győzelmük pirruszi, a veszteség körvonalazódik és a hatás még nem mérhető. Majd később, majd ha oszlik a lőporfüst és tisztul a látás.

Tovább »

Riz Gábor

Ózd, Vasvár út 63.
eseménynaptár